Lähdin aamulla Ruman kanssa tottistreeneihin hallille. Ohjelmassa oli seuraamista, ensimmäistä kertaa ilman apukättä sekä paikkamakuu. Lopuksi oli tarkoitus leikkiä kahden patukan leikkiä.

Seuraaminen meni todella hyvin! Olin yllättynyt, ajattelin nimittäin Ruman yrittävän liikaa katsekontaktiin ja poikittavan osittain eteeni niin että aukeaisi takapäästä. Sen sijaan se pysyi tiiviisti ja suorassa vasemmalla jalalla. Palkkasin perusasennosta ja otin siitä askeleen eteenpäin, koira pysyi hyvin paikallaan. Pysähdyin askeleen jälkeen perusasentoon ja koira tuli perusasentoon suoraan oikealle paikalleen. Erinomaista, luulin ettei ilman "imutuskättä" onnistuisi vielä pitkään aikaan. Vasenta kättä 'roikotin' oikean käden tapaan alhaalla. Aluksi Ruma otti siitä häiriöö ja yritti haistella, oliko siellä herkkua jemmassa. Nopeasti kuitenkin oppi, että vain kontaktista tulee palkka.

Paikkamakuussa ei ollut mitään erikoista mainittavaa, sitä ollaan harjoiteltu ruokakupin kanssa. Nyt pyrin jo pikkuisen kauemmas. En kuitenkaan jättänyt pitkäksi aikaa, kun otettiin liikettä ensimmäistä kertaa hallissa.

Lopuksi leikittiin kahdella patukalla, rauhan kanssa Rumalla on tällä hetkellä ongelmia. Se kantaa patukkaa suussaan hyvin, jos kuljetan sitä liinassa. Jos pyrin kaulalle, se irrottaa. Ei vielä tällä hetkellä kestä sitä, joten harjoitellaan. Seuraavat purutreenit sovittiin helmikuun alkuun, parin kuukauden tauon jälkeen.